duminică, 24 aprilie 2016

Mentă



   Binecunoscuta mentă este o plantă care creşte cu mare spor pe lângă casa omului. Spre încântarea mea în grădină am patru specii care miros diferit. Pe lângă faptul că este de ajutor în digestie dificilă, în greaţă,  spasme pilorice, dischinezii biliare, gastro-intestinale, şi este carminativ (elimină gazele), planta verde  mai are şi calitatea de a alunga insetele neplăcute precum ţînţarii, pentru asta meritând să aibă un loc de cinste chiar în faţa casei.  O frunzuliţă proaspătă mestecată lent poate îndepărta migrena. Şi uleiul în care s-au macerat frunze de mentă poate fi de ajutor în caz de migrenă, masând fruntea cu el, ba am observat că grăbeşte vindecarea herpesului şi un alt lucru interesant este că dacă frunzele sunt macerate în ulei de măsline, acesta nu se mai solidifică când este ţinut la rece, fiind mai uşor de utilizat iarna. Deasemenea se poate obţine şi un sirop foarte bun care  combiat cu apă rece şi lămâie, are un gust asemănător cu Ice Tea-ul din comerţ. 


   Preparare: Sub formă de infuzie preparată dintr-o lingură rasă la o cană cu apă. Se beau maxim două căni pe zi în mai multe etape. 


   
   Notă: Indicaţiile sunt culese din cartea lui Ovidiu Bojor - Ghidul plantelor medicinale şi aromatice de la A la Z.
   Planta uscată o puteți găsi la magazinul din Vatra Familiei EmiliAna, la prețul de 5 lei (doar în amestec cu alte plante, în Amestec Femina).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu