vineri, 8 mai 2015

Sirop de păpădie

     În fiecare an apariţia florilor de păpădie este cu adevărat spectaculoasă!



    Albinele, nu ratează nici ele acest spectacol şi profită din plin de polenul lor.



     De aceea nu rezist nici eu tentaţiei de a păstra cumva din auriul lor cât mai multă vreme.



     Şi pe lângă faptul că pot fi consumate ca atare se mai poate face un sirop care păstreză foarte mult din aroma şi culoarea acestor minunate flori. Deşi este făcut din zahăr alb, pentru că eu consider că singura diferenţă dintre zahărul alb şi cel brun găsit pe piaţă este doar preţul, unele din principiile active din această floare rămân totuşi în sirop şi atunci devine medicament. Aşa precum alcoolul nu este o băutură benefică, maceratele din plante însă ce se obţin cu ajutorul lui devin medicamente. 
   Siropul este preparat prin fierbere lentă, după reţeta Mariei Treben din cartea - Sănătate din farmacia Domnului.
   Păpădia are un efect depurativ, ca mai toate plantele ce apar primăvara devreme. Deci ajută în special în bolile biliare şi cele hepatice. Prin urmare şi siropul mai păstrează din aceste calităţi ale plantei. Noi îl consumăm precum mierea. E bun în ceai, vara în sirop răcoritor, toping peste fructe, cereale şi pentru îndulcit orezul sau grâul fiert.


  

       


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu